Scream and Shout

Scream and Shout
2022

An art installation and flower sculpture, made in collaboration with Pauline Joris and Miss Bloem Haarlem.
Exhibited during Haarlem Overdrijft festival in Haarlem, 2022.

Miss Bloem laat van zich horen. We schreeuwen, dansen en halen het bruisende jaren 80 en 90 terug. Onder de brug vlak bij de voormalige Wilsons café bouwen Pauline en Madelief een feestje in alle kleuren van de regenboog. Haarlem is een bloemenstad. Nu nog eentje waar iedereen geaccepteerd wordt.

In 2012 werd Haarlem nog uitgeroepen tot roze stad van Nederland. Maar voor een "regenboogstad" is er in Haarlem nog weinig plek voor de lgbt+ groep over. Amper 2 jaar na de pride over de gracht, sluit de laatste gay club in Haarlem zijn deuren. The Wilsons was een begrip in de jaren 80 en 90 en is onmisbaar geweest voor de homo-acceptatie in de stad.

Dat in de korte doorstart die The Wilsons doormaakte tussen 2014 en 2019, de nieuwe eigenaar van 22 jaar na sluitingstijd in elkaar geslagen wordt op straat... Legt pijnlijk bloot hoe belangrijk het is dat er een veilige haven voor lgbt'ers is Haarlem blijft bestaan. Vorig jaar werden er nog meerdere regenboogvlaggen van Haarlemse gevels getrokken en in de fik gestoken. Ons regenbooghart huilt. Het is tijd voor actie.

Posted

in

by